Geheugen met verschillende snelheden, welke volgorde moet je aanhouden?

Hier komen alle computer gerelateerde vragen die niet in een andere categorie passen.
Forumregels
In dit forum mag jij jezelf voorstellen, of als je in de andere fora geen antwoord kunt vinden op jouw vraag, die vraag in dit forum stellen.
mario64
Berichten: 536
Lid geworden op: 07 mei 2018, 15:10

Geheugen met verschillende snelheden, welke volgorde moet je aanhouden?

Ongelezen bericht door mario64 »

De geheugenbank het dichtst bij de processor is meestal geheugenbank nr1.
Bij geheugen Dimm modules met verschillende snelheden, komt de Dimm met de laagste snelheid in geheugenbank nr1 en de snelste er achter.
Hoe je kan zien welke module het langzaamst is?
BBgebruiker1
Site Admin
Berichten: 1756
Lid geworden op: 26 jun 2014, 15:55
Locatie: Amersfoort
Zodiac:
Contacteer:

Re: Geheugen met verschillende snelheden, welke volgorde moet je aanhouden?

Ongelezen bericht door BBgebruiker1 »

DDR SDRAM latency is een maat voor de vertraging tussen het moment dat een geheugenmodule verzoek van de centrale verwerkingseenheid (CPU) die het punt waarop het reageert op dit verzoek ontvangt. Hoe lager de latentie, hoe sneller het geheugen werkt. Geheugenmodules met verschillende vertragingen zijn mogelijk zolang deze modules geschikt zijn voor het systeem moederbord. Er is geen conflict tussen de modules, maar de snellere module met de lagere latency zal op dezelfde frequentie werken als de langzamere module.
De latency bereken je zo:

RAM met een hogere latency bijvoorbeeld 5-5-5 = 15, komt altijd voorop omdat dit het langzaamst is, dus zo dicht mogelijk bij de CPU in bank 1.
RAM met lagere latency, bijvoorbeeld 4-4-4-12 / 4x3 = 12 komt altijd achter de langzaamste RAM module, omdat het systeem het snelste RAM geheugen automatisch zal down clocken naar de vertraging van het langzaamste RAM.

Plaats je het geheugen met de laagste latency voorop en het geheugen met de hoogste latency erachter, dan zal de computer mogelijk fouten melden en/of niet opstarten.

Plaats wel een antistatische polsband om je pols. Clip het andere uiteinde van de draad aan een metalen voorwerp om jezelf te aarden, het voorkomt statische elektrische ontladingen (50.000volt) van je lichaam op de interne computeronderdelen.
Een ontlading van kan computer onderdelen beschadigen of zelfs vernielen.
Aanname is vaak de oorzaak van ellende.
Plaats reactie

Terug naar “Allerlei”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten